2015. július 21., kedd

Mire elég egy 2200 mAh-ás powerbank?



A nap aranyköpése: Lassan már több mag van az okostelefonok processzorában, mint egy frissen vetett szántóföldön. Sokat tudnak a telefonjaink, amit ki is használunk, ennek azonban ára van: aktív használat mellett az akkumulátoruk csak 3-4 órás működésre képes. Erre a problémára adnak megoldást a külső akkumulátorok, azaz “powerbankok”.
A powerbankok kapacitását milliamperórában (mAh) fejezzük ki, ami azt jelzi, hogy hány milliampert tud leadni egy óra alatt. Egy átlagos okostelefon 1800-2000 mAh-s aksival rendelkezik, a Samsung S5 például 2.800 mAh-s, egy Samsung S4 mini 1.900 mAh-s aksival van ellátva. Előfordulhat, hogy a mAh helyett 3,7 V/4.44 Wh megjelöléssel találkozunk. Jöjjön az általános iskolai fizikaóra egyik képlete: “amper= watt/volt”, tehát 4440 / 3,7 = 1200 mAh, ami ebben az esetben egy nem túl erős akkumulátort jelent.
A fentiekből következik, hogy egy 2200 mAh-ás powerbank egy okostelefont teljesen leürült állapotból kb. teljes töltöttségi szintre tud juttatni, tehát arra bőven elég, hogy újrakezdjük a napot, majd beállítsuk a telefon GPS-én a legközelebbi konnektor koordinátáit, odakússzunk, majd pihegve hátradőljünk. Megmenekültünk! 

Raktárról azonnal kaphatóak powerbank-ok.